PALEO - LÖPNING - CROSSFIT
Medelhavsköttbullar
26.06.2015 13:03Detta recept på köttbullar/frikadeller äter vi ganska ofta hemma hos oss. Det är enkelt att göra och en av barnens absoluta favoriter.
Mängder är inte min allra, allra starkaste sida. Så "en nypa" och "lite grann" - gör det till vad du själv tycker är gott!
Många köttbullar:
- 1 kg färs av valfritt ursprung, jag gillar blandfärs från vårt lokala slakteri. Närproducerat från grannens gård och väldigt gott.
- Gul lök
- Vitlök
- Krossade tomater, gärna kryddade med örter - mängd beroende på hur mycket sås du vill ha. Hemma hos oss gillar vi sås :)
- Buljong eller vatten i valfri mängd beroende på hur mycket sås du vill ha
- Bacon, tre paket. Skivat eller tärnat.
- Persilja
- Frysta eller färska örter, vi gillar "Provencale" som finns i frysdisken.
- Salt och peppar
Fräs en hackad gul lök tillsammans med några skivade vitlöksklyftor i olivolja i en stor gryta. När löken är mjuk och genomskinlig, häll på krossade tomater och ev. buljong eller vatten samt salt, peppar och örtkryddorna.
Blanda färsen med hackat bacon, krossad vitlök, persilja, salt och peppar. Rulla till bollar i önskvärd storlek och lägg dem försiktigt i den kokande tomatsåsen. Låt puttra en stund tills köttbullarna är klara. Ju längre desto godare...
Servera med sallad, kokta grönsaker, sötpotatis eller annat.
—————

