
PALEO - LÖPNING - CROSSFIT
Sötpotatisfrallor
27.02.2015 12:29Som jag tidigare skrivit är jag inte så mycket för att paleofiera mat utan äter den helst så ursprunglig som möjligt. Det skulle såklart inte vara särskilt intressant att läsa om mina eviga kycklingfiléer och ugnsbakta sötpotatisar och det kan vara en av anledningarna till att denna del av sidan är fullmatad med info...
Men så ibland händer det att jag hittar på något alldeles speciellt och idag var en sådan dag. En tjej på mitt jobb är lite intresserad av kost och paleo så jag bakade ett sötpotatisbröd som jag tog med till vår fredagsfika och bjöd på. Vid sådana tillfällen tycker t.o.m. jag att det kan vara roligt att variera sig lite.
Frallorna blev vackert orangea och supergoda. Kommer sannolikt att dyka upp då och då både hemma och på fredagsfikat!
Sötpotatisfrallor, 6 styckna
1 sötpotatis
3 ägg
1 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk chiafrön
1 tsk bikarbonat
en nypa salt, kanel och kardemumma om man tycker om det (hur kan man inte vilja ha kanel i allting?)
Gör såhär:
Koka potatisen med skalet på. Skala den och mixa tillsammans med övriga ingredienser. Fukta händerna och rulla till bollar. Strössla på lite frön om detta är önskvärt. Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter. Låt svalna på galler.
Njut, det gjorde jag!
/Kerstin
—————