
PALEO - LÖPNING - CROSSFIT
Våfflor
26.03.2015 16:29Paleovåfflor. Smakar inte som "vanliga" våfflor, men är superdupergoda. Som en annan sorts våfla helt enkelt.
Det går säkert bra att byta ut en del av mandelmjölet mot kokosmjöl om man önskar. Själv föredrar jag att gå "all-in" när jag gör sådana här rätter, då det är mycket sällan.
6 våfflor:
4 ägg
1,5 dl mandelmjöl
1 msk loppfrön (fiberhusk, psyllium - kärt barn har många namn)
1 krm vaniljpulver eller några vrid i vaniljkvarnen
en nypa salt
Vispa samman ingredienserna. Grädda i våffeljärn med kokosolja eller ghee (gheen gör att det smakar lite mer).
Avnjut med sylt och grädde.
(Receptet är ett av många liknande som florerar, jag skulle tro att det från början härstammar från "Under vårt tak" eller "56kilo" - kika in där för massor av grymt bra matinspiration!)
—————